Cantemus
Bild, våren, sommaren och hösten 2021
TERMINSSTART FÖR VÅREN 2022 – 15 & 16 NOVEMBER 2021!!!
WEST SIDE STORY PÅ CIRKUS - 18 APRIL 2022

Vi blev med dansare inför West Side Story – programmet som var tänkt som del av höstterminen blir hel vårterminssatsning 2022.

Vi upptäckte under resans gång att vi varit alltför optimistiska när vi trodde att vi skulle kunna lära in både Mozarts Requiem och West Side Story… samtidigt. Vi tänkte att vi kanske hade ”grundat” Mozart under de streamade övningar vi hade våren 2021. Jo, många hade satt grunderna rätt bra, för andra var musiken helt ny, det fanns inte tid att para Mozart och West Side Story. Så blev till slut tre konserter med Mozarts Requiem i Nacka Aula helt sublima! Vilken kör, vilka solister, vilken orkester!

Vi insåg att vi skulle få en helstressad kör om vi skulle försöka studera in 10-12 körlåtar ur West Story på sex veckor före jul och en helvecka efter jul och konsert den 16 januari på Konserthuset.

När vi fick idén att involvera dansare för att ”dansa” huvudroller och de båda gängen kontaktade Göran en dansare/koreograf han jobbat med i flera produktioner genom åren, Terje Toresen. Terje, som var premiärdansör i Cramérbaletten i många år, tände på alla cylindrar. Han ville själv ta sig an jobbet men kunde av olika skäl inte göra det. Bara minuter efter ett första samtal med Terje, ringde denne tillbaka till Göran. Han hade talat med rektorn för en prominent dansakademi Stockholm, som också blev eld och lågor. Så nu är vi med 22 dansare från avgångsklassen i denna akademi med blivande professionella dansare. Jättespännande!

Vilken akademi? Ja, det får ni reda på när avtal skrivits på.

Så fick vi erbjudandet att hyra hela Cirkus, både stora och lilla scenen, den 18 april 2022. Lilla scenen? Ja, det blir körens ”artistloge” där alla sångare får byta om. Men huvudrollerna och de fantastiska sololåtarna ”Tonight”, ”I feel pretty”, ”Somewhere”, ”One Hand, one heart”, ”America”, ”Maria” och mycket mer, vem sjunger de låtarna?

Det gör sångarna i Cantemus!

Vår härliga arrangör Sofia Staxäng jobbar just nu intensivt med att arra alla sololåtarna för tre-stämmig kör (damkör och herrkör) och fyrstämmig kör. De ljuvliga melodierna får cirkulera mellan stämmorna. Alla får känna sig som solister i Cantemus i denna produktion.

Dansarna kommer in i salongen mitt i publiken med knäppande fingrar. Orkestern sitter i eget ”dike” nedanför scenen, kören står på specialbyggda podier runt scenen. Våra dansare gestaltar både huvudroller och gäng både i dans och i ”frysta bilder/tableaux vivante”. Allt i häftig ljussättning!

Det här hade vi inte kunnat göra till den 16 januari! Så blev West Side Story vår stora vårterminssatsning. Och det känns så rätt!

ANMÄLAN PÅ CANTEMUS.SE

Obs! Du anmäler dig antingen till måndagar eller tisdagar.
Du kan klicka här för att komma till anmälningssidan!