Cantemus

ALLA TIDERS STOCKHOLM

På grund av Coronaviruset ställer Cantemus in ordinarie körrepetitioner. Istället satsar vi på ett helt nytt sätt att öva kör.

VI BJUDER IN TILL VÅRT VARDAGSRUM DÄR VI LIVESTREAMAR REPETITION MED KÖREN CANTEMUS VARJE MÅNDAG F O M DEN 27 APRIL KL 18-19.

Vi övar för konsert - när tiderna tillåter! Vi, Sofia och Göran, spelar, sjunger och övar alla stämmor sittande framför vårt piano i vårt vardagsrum. Du sitter eller står framför din skärm (mobil, padda, dator eller TV) och sjunger med i våra nyskrivna och tidigareskrivna arr på Stockholmsfavoriter. Vi övar låtar av Beppe Wolgers, Cornelis Vreeswijk, Evert Taube, Povel Ramel, Hasse&Tage, Orup, Bellman m fl

Hur det går till?

Gå in på filmtrailer på youtube: https://youtu.be/wDpX0JU22t8 så får du en uppfattning om hur det ser ut.

Hur gör du för att pröva på nu på måndag den 27 april kl 18?

Anmäl dig på denna sida, då får du ca kl 17.50 (på måndag) ett sms med youtubelänk till vår livestreamade övning - med minst 130 sångare från kören Cantemus. Nej, du hör dem inte samtidigt men vi övar några takter i taget, vi övar varje stämma, vi sätter ihop en stämma tillsammans med en annan stämma - Sofia och Göran sjunger före, du lyssnar… och sjunger med. Vi övar två stämmor i taget. Bli inte orolig om Sofia börjar bearbeta Görans sätt att sjunga, eller tvärtom - det är så vi jobbar när vi i vanliga fall är några hundra sångare. Med ärlighet, vänlighet, noggrannhet och humor blir övningen rolig för alla.

Du kan sjunga hela veckan hur många gånger som helst, hur fungerar det?

Varje livestreamad repetition läggs upp kort efter repetitionen som film på youtube. Filmen kan komma att kortas något och då skapas en ny fil. Länk till denna youtubefilm skickas ut på mail efter kvällens livestreamade övning. Den filmen kan du se och öva med hur många gånger du vill.

Vi sjunger med noter, hur fungerar det?

Vi har skrivit nya arr på härliga Stockholmslåtar och kompletterar med några fina ”tidigareskrivna” arr och tryckt upp noter. De skickar vi ut per post till alla som anmält sig.

Stäm-CD/ljudfil - vad är det?

Vi har spelat in alla stämmor som du får på en CD eller på en ljudfil som skickas till alla anmälda per mail. Då kan du mellan övningarna öva själv på din stämma även om du inte läser noter. Du får en version där du tydligt hör din stämma och sedan de andra stämmorna svagt i bakgrunden. Du får också en ”konsertversion" där alla stämmor är lika starka. När du känner att du kan din stämma kan du öva med ”konsertversionen” och känna utmaningen att hålla din stämma mot alla andra stämmor.

Men, skall vi bara öva ”på nätet”? Blir det ingen konsert av något slag?

I Coronatider kan vi inte boka konsertlokal eller artist förrän vi vet att krisen blåst över och restriktioner släppts. Vi har beredskap för alla slags lösningar. Kanske en körvecka med riktiga repetitioner i augusti och sedan konsert? Kanske några dagars övning i någon av Stockholms parker med avslutande utomhuskonsert?

Utöver de noter vi nu har klara kommer vi att komplettera programmet med några ytterligare låtar.

Men, vad kostar detta?

Titta gärna in på anmälansidan. Där ser du att vi tar bara ut kostnad för noter, stäm-CD/ljudfil och porto. 700 kronor plus porto. De sångare som har betalat full terminsavgift för våren 2020, betalar ingenting för noter och stäm-CD/ljudfiler.

Väl mött i den digitala rymden nu på måndag den 27 april kl 18.
Sofia & Göran
Cantemus