DU SKÖRA VÄRLD

Våren 2023 - Cantemus hyllar vår sköra värld

Vårterminen 2023 kulminerar i konserter i mitten på maj i Stockholms Konserthus. Vi gör ett program med musik som hyllar den sköna värld vi lever i men som samtidigt är så skör, så lätt att skada. Istället för att klaga på att alltför lite görs för att värna vår miljö, vår natur, klimatet och vår glob vill vi lyfta fram den skönhet, den vidunderligt fantastiska värld som vi lever i, som omger oss. Skall vi kämpa för vår värld så måste vi ju ha en klar bild av vad vi kämpar för!

Vi vill förmedla musikaliska bilder och intryck av det fantastiska på vår glob. Vi kommer att framföra musik allt från Haydns "Skapelsen", Morricones "On Earth as it is in Heaven" och Taubes "Änglamark" till Michael Jacksons och Lionel Richies "We are the World". Musik av ikoner från barock till rock, från klassikt till pop. Vi kommer att vidtala artister som förenar engagemang för vår värld med härligt artisteri.

Cantemus kommer att sjunga tillsammans med både kammarorkester och kompband. Det blir nya körarrangemang på låtar som förknippas med ikoniska världsartister. Artister och låtar kommer att presenteras på denna sida inom kort. Håll utkik!

Info & kostnader

Terminsavgift

Terminsavgiften för VT2023 är 1.750 kr och betalas senast den 28 februari 2023 till Cantemus Körförening BG 273-6403. Vill du betala med Swish eller kontant, prata med Sofia eller Göran. OBS! Du kan dela upp terminskostnad och kostnad för noter efter eget val, underrätta Sofia eller Göran.

Kostnad för noter + stäm-CD/ljudfiler är 700 kr (inkl moms) och betalas in på BG 318-2359, Cantemus Produktion AB. Uppvisa då kvitto vid uthämtning av noterna. Du kan betala noterna med Swish eller kontant men då endast i samband med uthämtning av noter.

Alla i kören ska ha egna noter. Vi övar med lösblad de första fem-sex veckorna och de ersätts sedan med tryckta noter.

Adresser

Vårens ordinare repetitioner

Repetitionslokal:
Sverigefinska skolans aula
Fridhemsgatan 17

T-bana Fridhemsplan. Ingång från skolgården ovanför busshållplatserna på Fridhemsgatan.

SE KARTA

Introduktionsövning

Terminsstart den 30 och 31 januari 2023 kl 18-20.20 på Sverigefinska skolan. Den första timmen den 30 och 31 januari har vi introduktionsövning för alla nya sångare. Efter paus ansluter hela kören.

Pröva på Cantemus två övningar utan kostnad

Alla nya sångare inbjuds att efter introduktionsövningen delta i en ”vanlig” övning med hela kören. Har du inte sjungit i Cantemus tidigare kan du alltså komma på introduktionsövning och nästkommande övning utan kostnad. Därefter är anmälan bindande.

Ordinarie repetitioner måndag- och tisdagkvällar kl 18.00-20.20.

Cantemus övar varje måndag- och tisdagkväll kl 18-20.20, med uppehåll sportlovsvecka 9. Info om påsklov och hur vi övar runt 1 maj kommer senare. Varje repetition inleds med ordentlig uppvärmning. Första veckorna bekantar sig kören med det program vi ska öva på under terminen för att sedan erhålla ett detaljerat repschema.

Pluskör

Pluskören repeterar kl 20.30-21.00 där sångare som deltagit i Cantemus ordinarie repetitioner väljer att vara med för att sjunga lite mer. Pluskören sjunger två-tre ytterligare sånger samt de delar av programmet där kören delas i dubbelkör. Det är mer utmaning och man behöver ha körvana. Pluskören är också Cantemus egen representationskör, som sjunger när extern arrangör anlitar Cantemus.

Ordinarie övningstider

Tid Information
18.00 – 19.10 Övningspass 1,
Stora kören
19.10 – 19.30 Paus
19.30 – 20.20 Övningspass 2,
Stora kören
20.20 – 20.30 Paus
20.30 – 21.00 Pluskören

Anmälan

Jag godkänner hur Cantemus hanterar mina personuppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR) samt Cantemus integritetspolicy. Läs vår integritetspolicy här