Banner VT 2024

Idé

Alla kan sjunga! Många tror att sjunga är något man kan bara man öppnar munnen. När då inte rösten genast lyder och låter som Sanna Nielsen eller Håkan Hagegård tror många att ”jag kan inte sjunga”. Sång är en förmåga de allra flesta måste träna och utveckla.

Cantemus är en kursverksamhet i körsång som välkomnar alla som vill utveckla sin röst för att sjunga i kör, nybörjare som körvana. Du som aldrig sjungit förut, Du som är övertygad om att Du inte kan sjunga... men vill sjunga, är lika välkommen som Du som sjöng för många år sedan. Du tror kanske att du tappat sångrösten - rösten finns där, Du måste bara ”träna igång” den igen.

I Cantemus arbetar vi mycket med rösten, att värma upp och "stretcha" både dina höga och låga toner, att hitta klangen och att få igång Din andningsteknik. Du får träna att sjunga i stämmor och hålla Din stämma. Hur jobbar vi med musiken?

Vi arbetar med riktiga noter men Du behöver inte kunna läsa noter. På våra övningar delar vi upp musiken i små partier och nöter in. Längre in på terminen distribueras ljudfiler eller stäm-CD som gör det möjligt att öva Din stämma själv på egen hand.

Göran dirigerar Cantemus