Cantemus
Bild, alla tiders jul
Klicka för att komma till videon.

Adress till videon


Du kan också kopiera adressen nedan manuellt om du så önskar för att spara eller dela med dig av den.
https://youtu.be/DyGzD103ZFA

Information för sångare vid terminsstart

Terminsstart Tis 8 sept & Tors 10 sept

Info & kostnader

Aktiv körsångare

Delta i fysisk övning varje vecka och få sedan länk till repetitionsfilm från tisdagsövning - på YouTube. Du anmäler dig till övning tisdag eller torsdag och fast tid - med start den 8 och 10 september.
Kostnad: 1 400 kr
OBS! Alla terminsavgifter sätts in på bankgiro-konto Cantemus BG 273-6403. Som aktiv sångare är du med på körens 14 veckoövningar. Om restriktionerna släpps kommer alla aktiva sångare att ha en körhelg i Nacka Aula (lör-sön 28-29 november), tre extraövningar den 16-18 december samt konserter den 20 och 21 december i Nacka Aula. OBS! Körhelg, extraövningar och konserter i Nacka Aula är i nuläget enbart ”preliminära”.

Abonnent – sjung med i kören i ditt vardagsrum!

Delta genom att följa youtubefilm som läggs upp varje onsdag efter tisdagsövning. Länk till film från tisdagsövningen skickas under onsdagen till dig som är abonnent. Anmäl dig som ”abonnent” till youtubesändning och öva själv hemma. Hur mycket och när du vill.
Kostnad: 800 kr
OBS! Alla terminsavgifter sätts in på bankgiro-konto Cantemus BG 273-6403.

Noter/stäm-CD – kostnader

Vi kommer att sjunga julmusik från tidigare produktioner. Det går inte att vara rättvis och säga att var du med den och den julproduktionen så drar vi av si och så mycket eftersom du redan betalat för dessa noter. Vi måste göra ett nytt häfte där vi samlar all musik vi skall öva på just denna terminen. Vi tar därför en lägre kostnad för noter och stäm-CD än vi gjort tidigare terminer ­– alla får så-att-säga lite rabatt. Vi slipper en massa strul, både vad beträffar arbete och praktiskt utförande, med att försöka vara ”rättvisa”. Kostnad: 400 kr – som betalas in till bankgiro Cantemus Produktion AB BG 318-2359
OBS! annat konto än terminsavgiften! Detta, p g a skattereglerna i Sverige.


Extra övningar och körhelg – i Nacka Aula… om restriktionerna förändras

Övningshelg i Nacka Aula
Lö 28/11 - Sön 29/11 kl 10-16. Organisation och tider för repetitionerna kommer då vi vet mer.
Preliminära veckorepetitioner före preliminära konserter i Nacka Aula
Ons 16/12 kl 18-21
Tors 17/12 kl 18-21
Fre 18/12 kl 18-21

Preliminära julkonserter i Nacka Aula den 19 och 20 december

Vi kan inte boka ”preliminära konserter” i Konserthuset eller Berwaldhallen. Vi vet ju inte hur restriktionerna ser ut när vi kommer till jul i år. Med Nacka Aula har vi en stor scen som rymmer upp till 300 sångare och publikplats för 500 personer – ifall restriktionerna har öppnats upp till jul. Om nuvarande restriktioner fortfarande gäller i december så innebär Nacka Aula inte några kostnader om vi tvingas boka av några veckor före.
Lör 19/12: Rep kl 10-13
Konserter kl 15 och kl 17.30
Sön 20/12: Rep kl 12-13
Konserter kl 15, kl 17 & kl 19.30


Detta är enbart preliminära tider. När restriktionerna släpps så kommer det troligen att ske gradvis där t ex sittande publik måste sitta med distans till varandra etc.


Hösten 2020 repeterar Cantemus i små grupper om max 50 personer

Efter en vår med total stängning av alla körrepetitioner följer vi Folkhälsomyndighetens rekommendationer och startar nu sex mindre körgrupper - med kortad repetitionstid för varje grupp - på sex olika tider om vardera max 50 personer (inkl körledare, pianist och filmare).

- Repetitionerna kommer att inledas med 10 min uppsjungning och 60 min körsång.
- Repetitionslokalen kommer att vädras mellan varje körgrupp.
- Det kommer att finnas möjlighet till handspritning i anslutning till repetitionslokalen.
- Vår replokal erbjuder möjlighet till insläpp via en dörr och utsläpp via en annan dörr.
- Skolan har placerat stolarna så att varje stol står två meter från nästa stol.


Praktisk information

Du anmäler dig till en tid som fungerar för dig. Det blir din fasta grupp! Vid spontanbyte till annan tid än den tid du anmält dig till så kontaktar du Sofia eller Göran per sms. Kan du inte komma, sms:ar du oss och anmäler frånvaro i så god tid du kan – då kan vi öppna upp för ”tillfälliga gästsångare”. Det är roligt om alla stolar fylls upp. Insläpp tidigast 10 min före körövning Du lämnar lokalen omedelbart efter körövning.

Samtal med Sofia och Göran

Tyvärr måste vi be att du sparar samtal med Sofia eller Göran i samband med övningar. Mellan körgrupper kommer tid för samtal att vara knapp. Välkommen att ringa!

Vi kommer att filma tisdagsövningarna och lägga upp på webben på onsdagar. Mattias Modig, vår fotograf, kommer att filma tisdagsrepetitionerna. Filmen redigeras så att Sofia och Göran finns i bild när de ger instruktioner, när kören sjunger så filmas den stämma eller hela kören när de sjunger. Du får då uppleva både dirigenter och kör mer ”på riktigt”. Då blir det en helt annan närvarokänsla av själva repetitionen.