Cantemus
Bild, våren, sommaren och hösten 2021

Information för sångare vid terminsstart

Terminen har redan börjat men vi välkomnar alltid nya sångare

Normalt gör vi stort nummer av terminsstart och inbjuder nya sångare till introduktionsövningar. I pandemitid så inbjuder vi istället nya sångare att komma till en vanlig övning och pröva på kören. Ring Sofia på telefon 070-492 4977 och anmäl dig till en pröva-på-övning. Tider för våra rep ser du nedan och lokalen är Aulan, Sverige-Finska skolan på Fridhemsgatan 17, precis ovanför T-banenedgången Fridhemsgatan/ Drottningholmsvägen. Annan praktisk information och anmälan gör du när du tryckt på knappen ”Anmälan”.

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer i både övning och konsert

Vi har under pandemitiden övat på alla möjliga sätt. Vi har haft streamade övningar när Sofia och Göran suttit hemma framför ett piano och sjungit alla stämmor i duett tillsammans med våra sångare, som då suttit hemma och sjungit med i sina vardagsrumssoffor. Vi har sjungit i ”smågrupper” om max femtio sångare (jo femtio sångare blir ”smågrupp” när vi normalt är mellan 400 – 500 sångare). Så tillbaka till streamat för att sedan få träffas i helkör. Tillbaka till femtiogrupp. Och så helkör igen. Från den 9 februari 2022 får vi enligt FHM och regeringen sjunga helkör igen men känner vi våra körsångare rätt – man blir klokare och smartare av att sjunga i kör, visste du det? – så avvaktar vi nog med helkör till lite in i mars. Så från nuvarande övningstider måndagar kl 18.00-19.20 och 19.40-21.00 och tisdagar kl. 18.00-19.20 så satsar vi på helkörsrep måndagar och tisdagar kl 18.00-21.00. Alla sångare anmäler sig till endera kvällen men kan fritt byta reptid (eller sjunga båda kvällarna om de vill) utan förhandsanmälan. Våra sångare kan – om de vill - delta i från 15 till 30 körrepetitioner per termin. Plus extraövningar och konserter – alltid minst två konserter oavsett scen. Med Sveriges bästa artister och musiker och världens bästa musik. För 1 750 kr/termin och 500-700 kr för noter och stäm-CD.

På konserter följer vi alltid maxantal personer i publiken efter instruktioner av FHM. Vi tror på försiktighet så senaste konserten med Mozarts Requiem i Nacka Aula i november 2021 så krävde vi Covidpass, färskt negativt PCR-test eller snabbtest på plats. En vecka efter våra tre konserter så följde FHM vårt koncept och möjliggjorde för hela det svenska kulturlivet att göra som Cantemus.


VACCINATIONSKRAV

Vaccinationskrav för deltagande ”vårterminen” 2022. Vi hoppas alla förstår att vi sannolikt skulle få stort sångarbortfall om sångare inte känner sig trygga att stå bredvid varandra. Vi måste be att alla respekterar denna markering. Du får visa vaccinintyg eller Covidpass vid ingången före repetition.