Cantemus

Introduktionsdagar för nya sångare varje terminsstart

INTRODUKTION 2 & 3 mars · KONRADSBERG & ÅSÖ kl 18-20.20

Så här såg det ut i början på mars. Men tiderna har förändrats och vi med den. Men vi hoppas att komma tillbaks och jobba som det beskrivs nedan.

Måndag 2 mars möts vi i Konradsbergs Aula, Konradsbergsgatan 7 (T-bana Thorildsplan) och tisdag 3 mars i aulan Åsö gymnasium, Blekingegatan 55 (T-bana Skanstull).

Första timmen blir introtimme för nya sångare, sedan går vi rakt in i terminens musik. Se ordinarie reptider på anmälningstalongen där du även hittar en karta till repetitionslokaler under fliken Adresser & Lokaler.

Vi välkomnar nya sångare. Du som redan sjunger i Cantemus, ta gärna med någon sångsugen vän.

På vår introduktionsdag tar vi god tid på oss att berätta vad vi gör, vi sjunger upp på grundligt sätt och berättar vad varje övning har för syfte, vi prövar några enkla sånger, övar in en enkel visa och smakar på lite musik ur vårt program.

Notläsning - Repetitionsarbete

Du behöver inte kunna läsa noter. Varje övning drillar vi stämmor var för sig och tillsammans i olika konstellationer. Mellan övningarna kan Du själv öva Din stämma, text och rytm med en stäm-CD (som sjungits in med hjälp av professionella sångare och musiker), Du hör Din stämma tydligt och övriga stämmor i bakgrunden. Varje övning tränar vi också röst, klang och intonation (att sjunga rent). Du kommer att märka hur rösten utvecklas under terminen.

Du övar med kören en gång i veckan, antingen måndag eller tisdag kväll, du kan fritt byta dag eller vara med båda gångerna en vecka om Du vill. Terminen omfattar 14-15 ordinarie övningar (varje övning 2 tim + paus.), en helhelg 11-12 april samt 2-3 extraövningar med artister, genrep och två konserter.

Anmälan sker via denna hemsida, klicka här! Du kan också fylla i anmälan på blankett vid introduktionsdag.

TERMINSAVGIFT 1.750 kr betalas senast 27 mars

BG 273-6403

Vår terminsavgift är 1750 kr och inkluderar 14-15 övningar per termin. Du väljer vilken kväll du vill anmäla dig till men är sedan välkommen att byta övningsdag eller vara med på båda övningarna hur mycket du vill. Räkna med 600-700 kr utöver terminsavgiften för tryckta noter och stäm-CD/ljudfiler.

Terminsavgiften kan betalas kontant vid rep. Vill Du dela på avgiften? Prata med Sofia eller Göran.

För mer info, ring våra körledare:

Göran Staxäng, tel 070-741 1649
Sofia Staxäng, tel 070-492 4977