Cantemus
Bild, banner för Alla tiders Stockholm
BACHS JULORATORIUM PÅ STOCKHOLMS KONSERTHUS I BÖRJAN PÅ JANUARI 2023

Cantemus kommer att framföra ett av de absolut vackraste körverken som skrivits, nämligen JULORATORIET av Johann Sebastian Bach.

JULORATORIET PÅ NYTT SÄTT… MED BERÄTTARE!

Cantemus sjunger Bachs Juloratorium på tyska. Mycket av musiken utgörs av solistiskt sjungna recitativ som är bibeltexter som berättar om vad som sker. För att publiken skall förstå vad som händer utan att titta i texthäften låter vi de sjungna ”recitativen” bli lästa på svenska.

HELENA BERGSTRÖM – RECITATÖR / BERÄTTARE

Vi har bett skådespelaren Helena Bergström (känd från många Colin Nutleyfilmer och filmer i egen regi) att läsa alla ”recitativ” på svenska och därmed göra Juloratoriet till en upplevelse alla kan förstå.

FANTASTISK ORKESTER OCH SUVERÄNA SÅNGSOLISTER

Barockorkestern ReBaroque spelar och vi har tillfrågat suveräna sångsolister som vi kommer att presentera på denna sida så snart allt är klart.

JULKONSERT MER ÄN 14 DAGAR EFTER JUL?

Bach skrev Juloratoriet fördelat på sex delar (kantater) avsedda att framföras från Juldagen fram till Trettondagen. Med musik som skildrar Jesu födelse (Juldagen) till musik som skildrar de vise männens besök och överlämnande av gåvor (Trettondagen). Man kan säga att vi gör en ”synopsis” av hela julhelgen genom att låta sista julhelgen som är Trettonhelgen (Trettondagen är den 6 januari) avrunda julen.


Vi övar måndagar och tisdagar i Aulan, Sverige-Finska skolan på Fridhemsgatan 17, precis ovanför T-banenedgången Fridhemsgatan/ Drottningholmsvägen. Start den 29 & 30 augusti. Praktisk information och anmälan gör du genom att trycka på knappen ”Anmälan”.

Obs! Du anmäler dig antingen till måndagar eller tisdagar.
Du kan också klicka här för att komma direkt till anmälningssidan!


BILDER FRÅN REPETITION INFÖR KONSERT I JUNI 2022

Fotograf: Elias Gammelgård