DU SKÖRA VÄRLD

Våren 2023 - Cantemus hyllar vår sköra värld

Vårterminen 2023 kulminerar i konserter i mitten på maj i Stockholms Konserthus. Vi gör ett program med musik som hyllar den sköna värld vi lever i men som samtidigt är så skör, så lätt att skada. Istället för att klaga på att alltför lite görs för att värna vår miljö, vår natur, klimatet och vår glob vill vi lyfta fram den skönhet, den vidunderligt fantastiska värld som vi lever i, som omger oss. Skall vi kämpa för vår värld så måste vi ju ha en klar bild av vad vi kämpar för!

Vi vill förmedla musikaliska bilder och intryck av det fantastiska på vår glob. Vi kommer att framföra musik allt från Haydns "Skapelsen", Morricones "On Earth as it is in Heaven" och Taubes "Änglamark" till Michael Jacksons och Lionel Richies "We are the World". Musik av ikoner från barock till rock, från klassikt till pop. Vi kommer att vidtala artister som förenar engagemang för vår värld med härligt artisteri.

Cantemus kommer att sjunga tillsammans med både kammarorkester och kompband. Det blir nya körarrangemang på låtar som förknippas med ikoniska världsartister. Artister och låtar kommer att presenteras på denna sida inom kort. Håll utkik!


BILDER FRÅN REPETITIONER

Fotografer: Elias Gammelgård, Mattias Modig och Lars Wiklund.