Banner VT 2024

Här kommer en ”bukett rosor” från några deltagare i Cantemus.

"Varför ska jag sjunga i Cantemus, frågade jag min vän, en av körens altsångerskor. Därför att det är roligt, fantastiskt, underbart blev svaret. Och för att Du behöver det! Och för att våra körledare, Sofia och Göran, är så inspirerande människor. Kom och lyssna på vår kommande konsert, eller kom till nästa introduktionsmöte! Och jag drogs in i en virvelvind av musik, möten med nya människor och utmaningar som jag först aldrig trodde jag skulle klara. Men jag fick känna att just jag är lika viktig för kören som alla mina 599 (ungefär sådär) medsångare. Och blev sporrad att överträffa mig själv – igen och igen. Och hade roligt – genom våra fantastiska körledares samspel vid våra repetitioner växlar absolut koncentration på musiken med den mest obetalbara situationskomik. Musik ska byggas utav glädje och körsångarglädje har ett namn – Cantemus. Låt oss sjunga!"
- Björn Ehnberg, bas

"Sedan 1,5 år har jag varit med i Cantemus. Några nära vänner tipsade mig och tog mig med. På det sättet fick jag återuppleva glädjen att sjunga i kör, något som jag inte har gjort sedan studentåren. Våra körledare har en underbar förmåga att göra veckoövningarna både roliga och stimulerande. Jag känner att jag har fått tillbaka självförtroendet och modet att sjunga. Jag lär mig både mycket om musik och hur man läser noter. Varje termin avslutas sedan med konsert där vi får sjunga tillsammans med professionella musiker - en härlig upplevelse."
- Sten Larsson, bas

Göran dirigerar Cantemus
Några kör- och publikkommentarer efter våra Elviskonserter med Magnus Carlson:

"Att få uppleva att en fullsatt salong dansar och jublar efter konserterna, stående ovationer, helt magiskt, har aldrig varit med om något liknade".

"Den glädje, som vi i kören kände igår och som publiken gav uttryck för, kommer vi att minnas länge, länge."

"Min publik - 7 släktingar i åldrarna 30-80 år var helt överväldigade."

"Kunde i ögonvrån till min häpnad och stora glädje se att folk stod upp på läktaren och dansade till musiken för fulla muggar!!"

"Jag känner mig fortfarande varm och lycklig inombords efter söndagens fantastiska skådespel! Tänk att få uppleva två fullsatta Berwaldsalonger, med stående ovationer, och jubel som inte ville ta slut. Halva kören är numera förälskade i den ödmjuke, rolige, genomsympatiske Magnus, med den förtrollande rösten."

"Magnus kan väl få bli hedersmedlem i kören."

"Jag kunde inte somna förrän efter kl. 03.00 eftersom musiken och framförandet av Elvis-låtarna gjorde så starkt intryck på mig..."